Bentley kreeg ontelbaar veel reacties na de onthulling van de EXP 9 F op de autosalon van Genève in maart. De voorbode van ‘de meest luxueuze SUV ter wereld’ gaat nu de wereld over, op zoek naar complimenten én commentaren.

Bentley gaat de confrontatie niet uit de weg. Bij het ontwikkelen van de ‘snelste en meest luxueuze SUV ter wereld’ ga je niet over een nacht ijs. Op de autosalon van Genève onthulde Bentley het studiemodel, de EXP 9 F genaamd.

Het merk kreeg veel reacties van pers en publiek op het – op z’n zachtst gezegd - indrukwekkende voorkomen van de EXP 9 F. Na de autosalon gaf Bentley al aan dat het ontwerp nog zeker niet vast staat. Om meer reacties te peilen neemt Bentley de auto mee naar evenementen over de hele wereld.

Vorig weekend schitterde de SUV op het Goodwood Festival of Speed in Engeland en in augustus kunnen de bezoekers van het Concours d’elegance van Pebble Beach in Californië hun mening over de EXP 9 F vormen. Een viertal nieuwe foto’s van de auto zet de ambitie van Bentley om deze SUV tot een geslaagd project te maken kracht bij. Maar oordeel vooral zelf.

Bekijk een video van de Bentley EXP 9 F