Mitsubishi Outlander

Dit najaar staat de autosalon van Parijs weer op de agenda. Mitsubishi neemt de Outlander Plug-in Hybrid mee naar de Franse hoofdstad.

De nieuwe Mitsubishi Outlander staat in september in de showroom maar zoals Mitsubishi zelf al aankondigde moet de belangrijkste uitvoering nog komen: de Plug-in Hybrid. Waarom belangrijk? Omdat ‘ie met een CO2-uitstoot van ‘minder 50 g/km’ vrijgesteld wordt van bijtelling.

De Outlander Plug-in Hybrid heeft twee elektromotoren en een verbrandingsmotor aan boord. De auto heeft drie rijmodi: Pure, Series en Parallel. In die eerste modus rijdt de SUV geheel elektrisch, in Series helpt de verbrandingsmotor mee en in de parallelstand zorgt de benzinemotor voor de aandrijving, met hulp van de elektromotoren.

Mitsubishi belooft een actieradius van 800 kilometer – in het gunstigste geval. De Outlander is de eerste elektrisch aangedreven auto met vierwielaandrijving. Wat de elektrische actieradius is meldt Mitsubishi overigens niet. In 2013 komt de Plug-in Hybrid op de markt, de prijs bedraagt, zoals we al eerder meldden, minder dan 50.000 euro.