Het nieuwe vlaggenschip van Aston Martin is officieel onthuld: de Vanquish. Een nog niet zo oude naam wordt nieuw leven ingeblazen met deze indrukwekkende topcoupé.

De Aston Martin Vanquish is terug, de DBS kan met pensioen. Aston Martin onthult vandaag officieel haar nieuwe topmodel, nadat dinsdag de meeste informatie al op straat belandde. In het kort nog even de belangrijkste feiten: koolstofvezel bodypanelen, 6.0 V12-motor, 573 pk vermogen, 620 Nm koppel, 0 tot 100 km/u in 4,1 seconden en een topsnelheid van 295 km/u.

Het ontwerp is in grote lijnen geïnspireerd op dat van de One-77, de gelimiteerde supercar van Aston Martin. De achterlichten lijken zelfs een-op-een overgenomen. Aston Martin noemt de Vanquish ‘een van de mooiste sportauto’s ter wereld’, daarvan is geen woord gelogen.

Opvallend is dat de auto agressief oogt, meer dan z’n voorganger. Met de zichtbare koolstofvezel delen, de voorbumper met aerodynamische vormen en de opvallende geïntegreerde achterspoiler laat de Vanquish zijn tanden zien. Aston Martin is trots op de nieuwe heuplijn, die we ongetwijfeld in de toekomst terug gaan zien op andere modellen van het merk. Het interieur ademt chique luxe, met beige leder en een ‘pianolak’ middenconsole.

De nieuwe Aston Martin Vanquish staat eind dit jaar bij de dealer, prijzen zijn nog niet bekend.