Cadillac maakt zich op voor de introductie van haar belangrijkste model ooit in Europa. De ATS moet het auto’s als de BMW 3 Serie en Audi A4 moeilijk gaan maken.

Cadillac pakt het serieus aan met de ATS. De auto heeft een ideale gewichtsverdeling van 50 procent voor en 50 procent achter en weegt minder dan z’n belangrijkste concurrenten. Dankzij de toepassing van lichte materialen als aluminium en magnesium laat de ATS een waarde van ‘slechts’ 1.530 kilogram noteren. Dat getal geldt overigens voor de uitvoering met 2.0 turbomotor en automaat.

Cadillac ATS

Die turbomotor is helemaal nieuw en produceert 270 pk, goed voor een acceleratietijd van 0 naar 100 km/u in 5,9 seconden. Het brandstofverbruik ligt ergens tussen de 7,4 en 10,7 l/100 km, dat zijn de verbruikscijfers op buitenwegen en in de stad. Het gecombineerde verbruik is nog niet bekend.

De ATS is niet alleen snel maar volgens Cadillac ook wendbaar en ‘fun to drive’. Het geheel nieuwe platform is daarvoor verantwoordelijk. Brembo-remmen zorgen ervoor dat de ATS op tijd weer stilstaat, van 100 tot 0 km/u in 40 meter. De officiële onthulling was begin dit jaar op de autoshow van Detroit, nog voor het einde van het jaar staat de auto in de showroom. Prijzen zijn nog niet bekend.