Volkswagen Cross Coupe Concept 2012

Aanstaande week showt Volkswagen een nieuwe versie van de Cross Coupé Concept, de dynamisch ogende SUV. Dit keer als dieselhybride plug-in, met verbruiks- en uitstootcijfers waarover iedereen in deze tijden van crisis droomt.

Op de Tokyo Motor Show verraste Volkswagen met een studiemodel van een cross-over SUV, de Cross Coupé. Deze is wederom te zien op de Autosalon van Genève, die deze week van start gaat. Groot verschil is de aandrijving: werd in Tokio een TSI-benzinemotor gecombineerd met elektromotoren, dit keer staat de Cross Coupé Concept er als dieselhybride. Twee elektromotoren worden gecombineerd met een TDI-turbodiesel.

De dieselhybride is om van te smullen. Want het gezamenlijke motorvermogen van 306 pk kan de 1.858 kg wegende cross-over tot een topsnelheid stuwen van 220 km/u, terwijl dat beslist niet is af te lezen aan het brandstofverbruik. Volkswagen noemt als gemiddeld verbruik 1,8 liter diesel per 100 km, dat is slechts 1 op 55,6. De CO2-uitstoot van 46 g/km zal, indien deze aandrijflijn straks in de productie wordt genomen, de auto in voordelige belastingtarieven doen belanden.

Wellicht dat Volkswagen meer over de Cross Coupé Concept bekendmaakt zodra de autoshow in Genève van start is.