Chevrolet Trax

Geboortebericht van Chevrolet: Captiva heeft een broertje gekregen en hij heet Trax. Op de autosalon van Parijs dit najaar vindt het kraamfeest plaats.

Chevrolet vult de steeds groter wordende familie aan met de Trax. Deze compacte SUV is technisch nauw verwant aan de Opel Mokka, die op de autosalon van Genève in maart het levenslicht zag. De Trax wordt officieel voorgesteld in september op de autosalon van Parijs.

De speerpunten van de Trax zijn volgens Chevrolet ‘flexibiliteit, een laag brandstofverbruik en de handling van een hatchback’. De SUV biedt plaats aan vijf personen en heeft een ‘gespierd uiterlijk’ – zo omschrijft Chevrolet het ontwerp in het begeleidende persbericht. Het interieur van de Trax zou volgens het merk niet misstaan in duurdere SUV’s.

De Amerikanen doen zelf nog geen mededeling over de motoren die in de Trax komen te liggen, maar je kunt er vanuit gaan dat het assortiment overeenkomt met dat van de Opel Mokka. Dat betekent een 1.6 benzinemotor met 115 pk, een 1.4 turbomotor met 140 pk en een 1.7 dieselkrachtbron die 130 pk voortbrengt. De Trax verschijnt in het voorjaar van 2013 in de showroom, prijzen worden pas tegen die tijd bekend gemaakt.