Porsche Panamera

Nu de SUV Macan is bevestigd kan het speculeren over de volgende toevoeging van Porsche aan haar line-up beginnen. Een ‘compacte’ vierdeurs coupé lijkt de grootste kans te maken.

De Porsche Panamera krijgt een klein broertje. Het Duitse tijdschrift Autobild weet het zeker en noemt het jaar 2017 als introductiejaar. Als de auto er komt moeten we dus nog wel even wachten.

Dat Porsche met een nieuwe sportsedan komt is aannemelijk. Concurrent Maserati brengt binnen twee jaar een soortgelijke auto op de markt. Ook die auto gaat de concurrentie aan met de topversies van de BMW 5 Serie en Mercedes E-Klasse. Porsche ziet ook de CLS als belangrijke concurrent.

Officieel heeft Porsche nog geen besluit genomen over het zesde model. Eerder al gingen geruchten over een ‘Ferrari fighter’, een model dat de 458 Italia gaat bevechten. Toch lijkt dat niet aannemelijk, de ontwikkeling van zo’n auto kost veel geld. De techniek voor een sedan of vierdeurs coupé ligt al op de plank bij moederbedrijf Volkswagen.