Van bescheidenheid hebben ze bij McLaren geen last. Het merk wil van de P1 – die je hier in conceptvorm ziet – de beste supercar ooit maken.

McLaren zette 20 jaar geleden met de F1 een nieuwe maatstaf neer voor alle supercars in de wereld. Dat wil het merk opnieuw doen met de P1. Het studiemodel van die auto is nu onthuld en zal volgende week op de autosalon van Parijs voor het eerst 'live' te bewonderen zijn. Binnen een jaar moet de productie starten.

McLaren heeft zichzelf duidelijke doelen gesteld met de P1. Deze supercar moet ’s werelds beste rijdersauto worden, zowel op het circuit als op de weg. McLaren wil niet de snelste auto ter wereld maken, wel de best rijdende.

Dat niet alleen, de P1 moet ook de ‘meest opwindende, capabele en technische geavanceerde’ auto worden die ooit gebouwd is. Het merk zoekt wederom – zonder een naam te noemen – nadrukkelijk de confrontatie met Ferrari op. Het Italiaanse merk zal volgend jaar de opvolger van de Enzo onthullen. In 2013 wordt het smullen dus voor de liefhebbers van supercars.