Er komt een snellere uitvoering van de BRZ. Subaru heeft de BRZ STi officieel aangekondigd in Japan, dus nu is nog de vraag of die versie ook naar Nederland komt.

Er gingen al geruchten over een een STi-versie toen de BRZ nog niet eens was onthuld. De gebeden van de liefhebbers zijn verhoord, Subaru komt écht met een snelle uitvoering van de achterwielaangedreven sportcoupé. Wanneer? Binnenkort.

Meer informatie dan bijgaande teasers en de mededeling ‘coming soon’ wil Subaru nog niet kwijt op zijn Japanse STI-website. Op die teasers is overigens ook niet veel te zien, behalve dan dat de uiterlijke wijzigingen niet al te groot lijken te zijn.

De 2.0 boxermotor, die in de reguliere BRZ 200 pk levert, krijgt een turbo waarmee het vermogen tot 275 of zelfs 300 pk zou kunnen stijgen. Het is niet waarschijnlijk dat Subaru de STi meeneemt naar de autoshow van Frankfurt dus wanneer we de snelle BRZ wél te zien krijgen is nog even afwachten. Dat geldt ook op het antwoord op de vraag of de auto naar Europa komt, al kunnen we ons niet voorstellen dat Subaru de Europeanen in de kou laat staan.