Gumpert Apollo

De Duitse sportautobouwer Gumpert is definitief failliet. Nieuwe investeerders konden niet genoeg geld bij elkaar brengen om het merk in leven te houden.

Gumpert heeft het toch niet gered. Dat er problemen waren was al bekend, maar nieuwe investeerders zouden het merk er weer bovenop helpen en geld steken in een nieuw model. In het voorjaar van dit jaar werden nog veelbelovende plannen gepresenteerd. Helaas, dat geld blijkt niet genoeg te zijn en dus sluit Gumpert alsnog definitief de fabriekspoorten.

Het merk Gumpert presenteerde voor het laatst in 2011 een nieuw model, de Tornante. Helaas heeft deze auto nooit de weg bereikt. Het enige wapenfeit van Gumpert blijft daardoor de Apollo, een lichtgewicht, met de hand gebouwde sportauto met 650 pk sterke V8-motor.

Het merk heeft zijn 10-jarig jubileum net niet gehaald, het werd in 2004 opgericht door de voormalige Audi-manager Roland Gumpert. Kleine sportautobouwers hebben het moeilijk de laatste tijd. De herstart van het Britse TVR en het Italiaanse DeTomaso mislukte, het Duitse Artega ging failliet en Wiesmann vroeg eerder deze maand faillissement aan.