De productieversie van de Lexus LF-NX is dichterbij dan je denkt. In maart 2014 al zou het merk de compacte cross-over willen onthullen.

Wie denkt dat de Lexus LF-NX Concept nog een hele weg te gaan heeft totdat productiemodel klaar is, heeft het mis. De compacte cross-over maakt zich volgens tijdschrift AutoExpress – dat zich baseert op bronnen binnen Lexus – klaar voor een debuut op de autosalon van Genève in maart.

Volgens diezelfde bronnen houdt Lexus het opvallende ontwerp van de concept car voor een belangrijk deel in stand. Op de autoshow van Frankfurt, waar de LF-NX debuteerde, vertelde een woordvoerder ons al dat Lexus auto’s met een meer spraakmakend design wil ontwerpen. En spraakmakend, dat is de LF-NX zeker.

Het productiemodel krijgt een nieuwe 2,0 liter D-4S VVT-i benzinemotor met twin scroll turbo. Waarschijnlijk komen er ook een hybride aandrijflijn – die uit de GS 300h, die ook in het eerste studiemodel van de LX-NX zat – en een dieselmotor. AutoExpress meldt dat de SUV in de zomer van de 2014 bij de dealers verschijnt.