Chevrolet op de autoshow van Frankfurt

Chevrolet trekt zich vanaf begin 2015 terug van de Europese markt. Het merk start nu al met het afbouwen van de organisatie. Hoe nu verder als je een Chevrolet bezit of hebt besteld? Vijf vragen over de terugtrekking van Chevrolet in Europa.

Waar moet ik straks heen voor onderhoud van mijn Chevrolet?

Chevrolet voert op dit moment gesprekken met dealers over hoe het nu verder moet. Er is nog geen duidelijkheid over hoe het dealernetwerk er straks uit komt te zien. De verkooppunten voor nieuwe auto’s verdwijnen maar het merk streeft ernaar om ‘een passend’ aantal servicedealers over te houden. Chevrolet belooft dat klanten worden geïnformeerd indien er dealerwijzigingen zijn in hun regio.

Hoe zit het met de fabrieksgarantie op mijn Chevrolet?

De volledige fabrieksgarantie blijft behouden, zowel van auto’s die al op de weg rijden als van modellen die nog geleverd moeten worden. Voor garantieafhandelingen kunnen klanten terecht bij de huidige dealers en in de toekomst bij de Chevrolet servicepunten.

Zijn er straks nog wel onderdelen?

Chevrolet verwacht in ieder geval de komende 10 jaar onderdelen te kunnen leveren voor recente modellen. In landen buiten Europa blijft Chevrolet actief, dus er zal waarschijnlijk na die 10 jaar een grijze import van onderdelen op gang komen. Daarnaast is het zo dat Chevrolet-modellen veel technische componenten delen met Opels, dat merk blijft wel actief in Nederland.

Ik heb een Chevrolet besteld, wat nu?

Alle lopende bestellingen worden volgens schema afgehandeld. Deze auto’s hebben zoals gezegd volledige fabrieksgarantie. Afbestellen omdat je de auto naar aanleiding van de terugtrekking van Chevrolet niet meer wilt hebben is vooralsnog niet mogelijk, maar Chevrolet bekijkt op dit moment samen met de dealers de mogelijkheden daarvoor.

Hoe zit het met de restwaarde van mijn Chevrolet?

Het verdwijnen van een merk heeft nooit een goede invloed op de restwaarde van jonge auto’s, maar de waardedaling zal niet dramatisch zijn. Het is moeilijk te voorspellen hoe de restwaarde van een Chevrolet zich zal ontwikkelen. De importeur geeft aan dat er bij recente terugtrekkingen van merken ‘geen significante waardedaling’ van auto's te zien was. Er is geen compensatieregeling voor Chevrolet-rijders die bang zijn dat de restwaarde van hun auto nadelig beïnvloed wordt.