Snelweg

Automobilisten moeten mogelijk opdraaien voor het gat dat ontstaat door de invoering van een nieuwe pensioenregeling. De regering zou de BPM aanschafbelasting op nieuwe auto’s willen verhogen.

Het pensioenoverleg verloopt al niet erg soepel, nu de regeringspartijen VVD en PvdA opnieuw bij oppositiepartijen moeten aankloppen voor een meerderheid in de Eerste Kamer. De 400 tot 500 miljoen euro per jaar die de nieuwe pensioenregeling extra gaat kosten moet volgens De Telegraaf misschien door automobilisten worden betaald.

Volgens de krant hebben de betrokken partijen de automobilist in het vizier om het financiële gat te dichten. Dat zou dan gebeuren door de aanschafbelasting BPM op nieuwe auto’s te verhogen, met als gevolg dat nieuwe auto’s duurder worden.

Het verhaal in De Telegraaf is door ‘Den Haag’ nog niet bevestigd. Zolang het overleg over de pensioenen nog niet is afgerond zal daarover geen officiële verklaring komen. Mocht de automobilist inderdaad weer de knip moeten trekken, na alle lastenverzwaring die op 1 januari ingaan, dan zullen branche-organisaties als Bovag en ANWB weer aan de bak moeten om de regeringspartijen op andere gedachten te brengen. ANWB-directeur Guido van Woerkom laat nu alvast op Twitter weten: “Automobilist moet betalen voor oplossing pensioenprobleem. Zal toch niet waar zijn?”