Mercedes-Benz heeft de nieuwe C-Klasse officieel onthuld! Maak kennis met het broertje van de S-Klasse, een limousine in klein formaat.

Mercedes-Benz wacht niet tot 2014 met het tonen van de nieuwe C-Klasse. Het merk heeft de auto officieel onthuld en opent meteen de orderboeken. De prijzen van de eerste uitvoeringen zijn dan ook al bekend, bestellen kan vanaf 36.995 euro.

De nieuwe C-Klasse ziet eruit een als een te heet gewassen S-Klasse en dat is geen belediging. Je kunt kiezen voor de klassieke grille met ster op de motorkap of voor de sportievere grille, met centraal geplaatste Mercedes-ster. Als je heel goed kijkt zie je dat de auto 95 mm langer is geworden. 80 mm daarvan zit in de wielbasis en komt dus ten goede aan de achterpassagiers. De kofferbak meet 480 liter.

Mercedes-Benz C-Klasse 2014

De huidige ontwerpstijl van Mercedes-Benz zie je terug in het interieur, dat elementen heeft van zowel de A- als S-Klasse. Een 7 inch beeldscherm is standaard, optioneel levert Mercedes een exemplaar dat 8,4 inch groot is. De functies zijn te bedienen via een touchpad. Uiteraard is verregaande integratie met een smartphone mogelijk, om te internetten en te bellen bijvoorbeeld.

Mercedes-Benz heeft een gewichtsbesparing van 100 kilogram bereikt. 70 kilogram is te danken aan een nieuwe, deels uit aluminium vervaardigde carrosseriestructuur. Volgens Mercedes-Benz is de nieuwe C-Klasse alleen al vanwege het lagere gewicht 20 procent zuiniger met brandstof dan zijn voorganger. Het zwaartepunt ligt ook een stuk lager, wat de rij-eigenschappen ten goede komt. Mercedes-Benz zegt dat de nieuwe C dynamischer rijdt dan het huidige model, zonder in te leveren op comfort. Standaard heeft de auto stalen veren, die optioneel te combineren zijn met actieve dempers. Mercedes-Benz levert voor het eerst luchtvering als optie op de C-Klasse.

Mercedes-Benz C-Klasse 2014

De nieuwe C-Klasse wordt in eerste instantie leverbaar met drie motoren, maar al snel volgt er een compleet palet met benzine- en dieselkrachtbronnen met een vermogensrange van 115 tot 333 pk. Voor nu staan er de C180 (156 pk) en C200 (184 pk) benzinemotoren en de C220 Bluetec diesel (170 pk) klaar. De dieselkrachtbron en de C180 vallen in de 20 procent bijtellingscategorie. Snel volgen er nieuwe 1.6 dieselversies. Ook op de planning staan verder nog een zescilinder benzinemotor, krachtigere dieselversies, een dieselhybride en een plug-in hybride.

Zoals gezegd, bestellen kan per direct. De vanafprijzen vind je hieronder in de tabel, leveringen starten in het eerste kwartaal van 2014.  

Vanafprijzen Mercedes-Benz C-Klasse
Benzine
C180 (156 pk) 36.995 euro
C200 (184 pk)  39.995 euro
Diesel
C220 Bluetec (170 pk)  42.995 euro