Logo Auto van het Jaar

De zeven kanshebbers op de titel Auto van het Jaar 2014 zijn bekend. Op 3 maart wordt duidelijk welke nieuwkomer de Volkswagen Golf opvolgt als Auto van het Jaar.

Wie volgt de Volkswagen Golf op? De Auto van het Jaar-organisatie heeft bekend gemaakt welke nieuwkomers in de finale zitten voor de 2014-verkiezing. Dat zijn in alfabetische volgorde: BMW i3, Citroën C4 Picasso, Mazda 3, Mercedes-Benz S-Klasse, Peugeot 308, Skoda Octavia en Tesla Model S.

Deze auto's zijn gekozen uit een ‘long list’ van dertig nieuwkomers. Opvallende afvallers zijn onder andere de Hyundai i10, Renault Captur, Renault Zoe, Seat Leon en Toyota Auris. De juryleden hebben tijdens een evenement in Denemarken alle dertig kandidaten aan de tand gevoeld en zo bepaald welke auto’s de meeste kans maken op de titel.

De juryleden gaan binnenkort de zeven overgebleven kanshebbers beoordelen. Bij deze tests zijn ook concurrenten van de verschillende kandidaten aanwezig. Tijdens een persconferentie op 3 maart, een dag voordat de autosalon van Genève zijn poorten opent, maakt de organisatie bekend welke auto als winnaar uit de bus komt.