Porsche 924 Turbo

Honderden oldtimerbezitters zijn met hun auto in Den Haag om te protesteren tegen de kabinetsplannen om wegenbelasting op oldtimers van jonger dan 40 jaar te gaan heffen. Ze hebben een petitie aangeboden aan de voorzitter van de Eerste Kamer.

In een allerlaatste poging om wegenbelasting voor oldtimers tegen te houden zijn honderden oldtimerbezitters naar Den Haag getogen om te demonsteren. Ze hebben een petitie aangeboden aan de voorzitter van de Eerste Kamer, Ankie Broekers-Knol.

De Eerste Kamer stemt vanavond over het Belastingplan 2014, waarin staat dat oldtimers voortaan pas vanaf een leeftijd van 40 jaar worden vrijgesteld van wegenbelasting. Het vele lobbywerk van de stichting Vrijstelling Oldtimer bij de Eerste en Tweede Kamer heeft niet mogen baten, dus nu zijn de oldtimerbezitters zelf met hun auto's naar Den Haag gegaan.

Vanaf verschillende verzamelplekken in Nederland vertrokken ze deze ochtend naar Den Haag, waar ze door de politie uit het centrum werden geweerd. De gemeente heeft zelfs een noodverordening afgekondigd in het centrum, om de onaangekondigde komst van de honderden oldtimers in goede banen te leiden. De auto’s staan nu op het Malieveld, van waaruit de boze bezitters te voet richting het Binnenhof zijn gelopen.

Vanavond wordt duidelijk of dit allerlaatste protest de Eerste Kamerleden nog tot andere gedachte kan bewegen.  

Update 16.20 uur

De Stichting Oldtimerbelangen roept oldtimerbezitters op niet meer naar Den Haag te komen. Er is een noodverordening in de stad van kracht en de petitie is reeds overhandigd.