Gisteren lekten al de eerste foto’s uit, vandaag is de officiële ‘digitale’ onthulling van de nieuwe Bentley Flying Spur. Hij debuteert op de autosalon van Genève en komt in juli naar Nederland.

De nieuwe Flying Spur is volgens Bentley ‘de ultieme sportlimo’ maar bij een Bentley draait het natuurlijk vooral ook om luxe. En dat biedt de nieuwe limousine in overvloed. Zo is in het interieur standaard 10 m2 duurzaam hout verwerkt. In de stoelen zijn verschillende soorten schuim verwerkt, zodat ze niet alleen comfortabel zijn maar ook voldoende ondersteuning bieden bij het betere bochtenwerk.

En dat bochtenwerk zou de Flying Spur iets beter af moeten gaan dan voorheen, aangezien de auto 50 kilogram lichter is geworden. Dat komt omdat het merk diverse carrosseriedelen uit lichtere materialen heeft vervaardigd. Voor de aandrijving zorgt de bekende 6.0 W12, die is gekoppeld aan een achttraps automaat. Het indrukwekkende blok produceert in alle rust 625 pk vermogen en 800 Nm koppel. Als je het nodig vindt dan accelereert de Bentley in 4,6 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u. Op de Duitse Autobahn laat je ‘het gepeupel’ in Audi’s en BMW’s eenvoudig achter je met een topsnelheid van 322 km/u. Vierwielaandrijving en luchtvering dragen bij aan een hoge mate van comfort en veiligheid.

De nieuwe Flying Spur is als vier- en vijfzitter leverbaar. Optioneel biedt Bentley de Multi Media Specification aan, met twee beeldschermen achterin en een wifi-hotspot. De auto staat in juli in de enige Bentley-showroom van Nederland in Leusden. De prijzen worden later bekend gemaakt.