Met de Q50 doet Infiniti voor het eerst een serieuze aanval op de BMW 3 Serie en Mercedes-Benz C-Klasse. Dat is in ieder geval wat de eerste indruk belooft die we opdoen op de autoshow van Detroit.

Infiniti heef op de autoshow van Detroit de Q50 onthuld. Deze auto gaat rechtstreeks de concurrentie aan met de BMW 3 Serie. Aan de presentatie zal het niet liggen: de Q50 is een moderne zakensedan waar je stijlvol mee voor de dag kunt komen. In tegenstelling tot Lexus kiest Infiniti voor een behoudende styling, die dankzij de herkenbare grille en de teruglopende C-stijl duidelijk een Infiniti is.

De Q50 heeft een hoogwaardig interieur, dat dankzij het nieuwe Infiniti Touch-systeem op infotainment-gebied helemaal bij is. De toegepaste materialen en kleurencombinaties zijn fraai en het geheel maakt een rustgevende en hoogwaardige indruk. Die punten zijn alvast binnen.

Als de Infiniti net zo goed rijdt als ‘ie eruit ziet dan heeft het merk een serieuze 3 Serie-concurrent in huis. We hebben dat uiteraard niet kunnen testen, maar de Japanners beloven dynamische rij-eigenschappen, ook dankzij het nieuwe Direct Adaptive Steering – waarmee je de besturing in vier standen kunt instellen.

De Q50 debuteert in Detroit, dus we hebben alleen informatie over de Amerikaanse motoren. Het Europese motorenpalet wordt later bekend gemaakt, en daar zit de hier in Detroit gepresenteerde 3.5 V6 Hybrid met 360 pk ook bij. De Amerikanen krijgen daarnaast een 3.7 V6-motor. De Q50 komt in het derde kwartaal van 2013 op de markt.