Na meerdere aankondigingen is het dan zover, het nieuwe merk Vühl onthult zijn eerste auto. De lichtgewicht sportwagen draagt de naam 05 en komt waarschijnlijk ook naar Nederland.

Helemaal zeker is het nog niet, of de Vühl 05 in ons land verkrijgbaar wordt. Het merk, dat zijn wortels heeft in Mexico, gaat de auto in eerste instantie in de V.S. en Groot Brittannië leveren. Vühl zegt de intentie te hebben de 05 ook in andere Europese landen op de markt te brengen maar verzuimt te melden welke. 

Maar waar hebben we het eigenlijk over? Een extreme sportwagen zonder voorruit, die je alleen mag rijden met helm op. Een beetje zoals de KTM X-Bow. De Vühl 05 is lichtgewicht, de monocoque weegt slechts 78 kilogram, de hele auto 695 kilogram. Zijn body is van kunststof maar koolstofvezel is optioneel. Vühl belooft een hele rits aan speciale mogelijkheden om de auto naar eigen smaak aan te kleden. Het buizenchassis is zeer stijf en voor de constructie ervan heeft Vühl goed naar luchtvaarttechniek gekeken.

Vühl 05

De auto wordt aangedreven door een 2.0 Ecoboost-motor van Ford. Dat blok levert 285 pk vermogen en 420 Nm koppel, genoeg om de lichtgewicht auto in 3,7 seconden van 0 naar 100 km/u te laten accelereren. De topsnelheid van 245 km/u zal aanvoelen als 300, omdat je zo laag bij het asfalt zit en de wind vrij spel heeft om je heen.

Nog wat andere kale feitjes: de 05 is 3,71 meter lang en slechts 1,12 meter hoog en heeft een gewichtsverdeling van 37 procent voor en 63 procent achter.