Aston Martin CC100

De CC100. Het is een cadeautje van Aston Martin aan zichzelf, ter ere van het honderdjarig bestaan van het merk. Nu blijkt dat Aston Martin niet een maar twee exemplaren gaat bouwen.

De hoge heren bij Aston Martin hebben in al hun wijsheid besloten om tóch een kleine oplage van de CC100 te bouwen. Dit bijzondere model, dat een eerbetoon is uit de succesvolle DBR1-racer uit jaren ’50, wordt in een oplage van twee (!) stuks gebouwd.

Beide exemplaren zijn al verkocht maar er gaat er één ook daadwerkelijk de weg op. Het eerste exemplaar komt in handen van een verzamelaar, die er naar verluidt zo’n 580.000 euro voor heeft betaald. Deze auto was al te zien bij diverse evenementen, waaronder het Goodwood Festival of Speed eerder deze maand.

Auto nummer 2 krijgt een typegoedkeuring voor de openbare weg. Dit exemplaar wordt op dit moment gebouwd en later dit jaar geleverd aan de gelukkige klant. Mocht je nog een zak geld hebben en heel graag ook een CC100 aan je collectie toe willen voegen dan heb je pech. Aston Martin wil niet meer dan twee exemplaren bouwen om de ‘exclusiviteit te waarborgen’.