Mitsubishi Outlander PHEV 2013

Als je nog dit jaar een Mitsubishi Outlander PHEV met 0 procent bijtelling wilt rijden moet je voor de zomer bestellen. Er komt een moment dat Mitsubishi de levering in 2013 niet meer kan garanderen.

De Mitsubishi Outlander PHEV is zo’n groot succes dat Mitsubishi binnen enkele maanden op een punt komt dat het merk levering in 2013 niet meer kan garanderen. Voor nu geldt echter: de auto is nog gewoon verkrijgbaar, ondanks dat elektrische-autospecialist Mister Green in een nieuwsbrief roept dat je nog maar één week de tijd hebt om de auto te bestellen met 0 procent bijtelling. Dat is dus niet zo, de komende maanden kan dat ook nog wel. Na 1 januari profiteer je niet meer van 0 procent bijtelling, want door de veranderende regels ga je dan 7 procent bijtelling betalen.

Mitsubishi heeft tot nu toe zo'n 3.500 orders binnen. Er is geen gelimiteerde oplage maar wel een maximum aan het aantal orders dat Mitsubishi kan verwerken in een half jaar. De levering van de auto start namelijk pas in juli.

Per 1 januari 2014 gaan alle nieuwe auto’s die niet 100 procent elektrisch zijn maar wel minder dan 50 g/km CO2 uitstoten – zoals de Mitsubishi Outlander PHEV en Opel Ampera – 7 procent bijtelling betalen in plaats van 0 procent. Dat is nog steeds heel weinig maar vrijstelling is natuurlijk helemaal mooi. Dus als je nog een Outlander PHEV met 0 procent bijtelling wilt hebben dan moet je niet te lang meer wachten met bestellen.