Eén van de grote geheimen van de autosalon van Genève is onthuld: de LaFerrari. Dat is de naam van de Enzo-opvolger.

Hordes journalisten verdringen zich om Ferrari’s grote geheim te aanschouwen. Op de autosalon van Genève heeft het merk zijn nieuwe topmodel onthuld. De super-Ferrari heeft de naam LaFerrari gekregen.

Waar de tegenhanger van de LaFerrari op de autosalon van Genève – de McLaren P1 - nog een beetje plastic-achtig overkomt is de Ferrari een absolute schoonheid. Uiteraard heeft de aerodynamica bij de ontwikkeling voorrang gekregen maar dat gaat hand in hand met een oogstrelend ontwerp. De zwevende voorvleugel, de koolstofvezel bovenkant, de zichtbare techniek aan de achterkant en de vleugeldeuren: allemaal is het even mooi als indrukwekkend.

Met de onthulling geeft Ferrari ook weer wat meer specs vrij over de auto. Het vermogen was al bekend: 963 pk. Dit wordt voortgebracht door een V12-motor en een elektromotor, die laatste draagt 163 pk bij. Niet alleen de sprintcijfers zijn indrukwekkend – 0 tot 100 km/u in minder dan 3 seconden en 0 tot 300 km/u in 15 seconden – ook de CO2-uitstoot is dat. In positieve zin, want voor een auto met dergelijke prestaties is een uitstoot van 220 g/km bijzonder laag.