Voor het eerst op de autosalon van Genève: Qoros. Die nieuwe Chinese merk gaat niet over een nacht ijs: geavanceerd infotainment systeem, ontworpen voor vijfsterren veiligheid en een ‘premium’ interieur.

Qoros trekt de nodige aandacht op de autosalon van Genève. Het merk is het voor het eerst aanwezig op een Europese autoshow en presenteert hier de nieuwe 3 Sedan en twee studiemodellen op basis van die auto. Het ziet er allemaal behoorlijk serieus uit, er zijn dan ook veel Europeanen bij de ontwikkeling van de auto betrokken. Helaas duurt het nog wel even voordat we de auto’s in Nederland gaan zien. Pas in 2015 komt Qoros naar Nederland.

Het goede nieuws is wel dat Qoros tegen die tijd een volledig assortiment kan aanbieden, zo vertelt een woordvoerder van het merk ons in Genève. Naast de 3 sedan, hatchback en stationwagon komt er in ieder geval nog een SUV bij. “We zorgen dat alles goed is: motoren, botsveiligheid, bouwkwaliteit. Qoros is niet te vergelijken met eerdere auto’s uit China.”

Waar het bij Qoros om draait is het nieuwe infotainmentsysteem, dat standaard wordt geleverd op elke Qoros. “Geen enkel merk hier in deze hallen in Genève kan dat zeggen”, aldus de PR-man. Het systeem is door een Nederlander ontworpen. Hij legt ons uit dat de modellen van Qoros standaard worden geleverd met modem, waarmee je toegang hebt tot de Qoros-cloud en zo dus vanuit huis of vanaf je mobiele telefoon altijd bij de auto-informatie kan. Het systeem werkt met een fraai touchscreen, dat je net als een telefoon bedient door te swipen.

Qoros gaat zich richten op jonge kopers in de leeftijd 25 tot 35 jaar. De sedan zal een prijs krijgen die rond de 17.000, 18.000 euro ligt.