We wisten al dat ‘ie niet op de autosalon van Genève zou staan: de nieuwe Mercedes-Benz S-Klasse. Het goedmakertje is er in de vorm van de A45 AMG.

Mercedes-Benz neemt de A45 AMG mee naar de autosalon van Genève. Een indrukwekkende ‘hot hatch’, zonder meer, maar het échte nieuws ontbreekt. We vragen aan de PR-man van het merk waarom de S-Klasse er niet staat: “De auto is klaar, de eerste exemplaren zijn al geproduceerd maar we moeten ons nieuws een beetje spreiden. Met de CLA, de nieuwe A-Klasse, de gefacelifte E-Klasse zijn het drukke tijden voor onze organisatie. Het zou teveel zijn geweest als we de S-Klasse hier al hadden laten zien.” Het nieuwe vlaggenschip van Mercedes-Benz staat nu op de planning voor mei. De auto zal in Stuttgart – niet op een autoshow – onthuld worden.

Terug naar het nieuws van Mercedes in Genève. De A45 AMG is hier voor het eerst te zien maar nog leuker is de A45 AMG Edition One. Die heeft Mercedes-Benz tot aan de autoshow geheim weten te houden. De opvallende striping, spoilers, 19 inch wielen en ‘wings’ in de voorbumper geven de A45 AMG de looks van een circuitauto.

Mercedes-Benz maakt op 8 april de prijzen bekend van de AMG-versie, maar de woordvoerder geeft ons nu al een richtprijs van 60.000 euro. De Edition One gaat zo’n 10.000 euro meer kosten. In juni kun je de snelste A-Klasse zelf gaan bekijken in de showroom. Wachten op de CLA 45 AMG kan ook, die krijgt dezelfde specificaties als de A 45 AMG.  

Naast de A45 AMG heeft Mercedes nog een primeur meegenomen: de C 63 AMG Edition 507. Die heeft het 'comfort van de gewone C 63 AMG en de performance van de Black Series'.