Mercedes-Benz presenteert de nieuwe S 65 AMG. Met 6,0 liter V12-motor, dubbele turbo, 630 pk en 1.000 Nm. Overdaad schaadt niet, is het motto. 

De S63 AMG is leuk, maar de S65 AMG is de échte koning van Mercedes-Benz. De prachtige 6,0 liter V12-motor is met de hand gebouwd bij AMG. Prachtig om te horen én om te zien, want de motorcover is vervaardigd uit aluminium en koolstofvezel. Ten opzichte van de vorige S65 AMG is de twaalfcilinder 18 pk krachtiger geworden, wat het totaal op 630 pk brengt. Het koppel is onveranderd 1.000 Nm. Accelereren vanuit stilstand naar 100 km/u duurt slechts 4,3 seconden, de topsnelheid is begrensd op 250 km/u.

Zelfs een koning moet op dieet, hij consumeert per 100 kilometer 2,4 liter minder brandstof dan z’n voorganger. Het gemiddelde, theoretische verbruik is nu 1 op 8,4. De V12 voldoet aan de Euro6 uitlaatgasnorm. Mocht je daarin geïnteresseerd zijn.

De zeventraps automaat kent drie rijstanden: C (Controlled Efficiency), S (Sport) en M (Manual). AMG sportophanging en sportbesturing voegen een sportieve touch toe maar dankzij onder andere Magic Body Control en de Road Surface Scan die ‘op voorhand’ oneffenheden in de weg detecteert is topcomfort gegarandeerd. Mochten de standaard AMG-remmen niet voldoende zijn, dan kun je kiezen voor keramische remschijven.

Mercedes-Benz S 65 AMG

Het uiterlijk is subtiel aangepast ten opzichte van de S63 AMG. Chromen accenten rondom de luchtinlaten en de dorpels, speciale ‘V12-grille’, V12-logo’s en gesmede, 20 inch lichtmetalen wielen onderscheiden de S65 AMG van alles wat ‘minder’ is. In het interieur is onder andere nappaleder te vinden, dat ook op het dashboard en plafond zit. Afwerking met hout en RVS en een ruitpatroon in de AMG sportstoelen maken duidelijk dat je in de meest luxe Mercedes-Benz zit. De S65 wordt alleen geleverd in de Lang-versie en heeft een comfortachterbank, massagefunctie, panoramadak en een Burmester audiosysteem.

De S 65 AMG debuteert op de autoshows van Los Angeles en Tokio, die beide eind deze maand plaatsvinden. In maart verschijnt het topmodel bij de dealers. De prijs is nog niet bekend.