Suzuki iV-4 Concept

Suzuki brengt in 2015 de productieversie van de iV-4 Concept op de markt. Deze zal maar weinig afwijken van het conceptmodel en standaard vierwielaandrijving krijgen.

Suzuki brengt de komende 3 jaar elk jaar een nieuw model op de markt. Eén van die modellen is de auto die voortvloeit uit de iV-4 Concept. Dit studiemodel debuteerde in september op de IAA in Frankfurt en staat qua ontwerp al heel dicht bij het uiteindelijke model, zo meldt Automotive News op basis van bronnen binnen Suzuki.

Een ander belangrijk gegeven is dat de iV-4 standaard vierwielaandrijving zal krijgen. Suzuki wil zich onderscheiden van auto’s als de Renault Captur en Peugeot 2008 met goede off-road-eigenschappen. De IV-4 wordt dan ook meer een moderne versie van de Jimny dan een opvolger van de vorige generatie SX4 cross-over.

Naast de iV4 verschijnen er in de komende 3 jaar dus nog twee modellen. Eén daarvan is de nieuwe Alto, maar wanneer die precies komt is nog niet bekend. Suzuki wil met zijn vernieuwde assortiment, waarvan ook de dit jaar geïntroduceerde SX4 S-Cross deel uitmaakt, in 3 jaar tijd de verkopen in Europa verdrievoudigen. De iV-4 is dan ook voor de Europese markt ontworpen en zal ook in Europa – in Hongarije – gebouwd gaan worden.