Mercedes-Benz heeft speciaal voor de racegame Gran Turismo 6 de AMG Vision Gran Turismo getekend. Het merk bouwt ook een 1 op 1 schaalmodel van de auto.

Een virtuele sportauto met virtuele prestaties: de Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo ziet eruit als een droomauto en zal dat ook altijd blijven. Hij is namelijk ontwikkeld voor het computerspel Gran Turismo 6, dat in december uitkomt. Toch kunnen we het niet nalaten om de Vision Gran Turismo te zien als voorbode van nieuwe sportauto’s van Mercedes-Benz. Het merk heeft de auto heus niet alléén voor een racespelletje ontworpen.

Er komt ook een 1 op 1 schaalmodel van de Vision GT, dat wordt tentoongesteld op het Amerikaanse ontwikkelcentrum van Mercedes-Benz in Californië. De virtuele sportwagen heeft een grille die is geïnspireerd op die van de 300 SL uit 1952 en bestaat uit talloze ledjes, waarmee allerlei patronen gevormd kunnen worden. Het interieur is uiteraard ook futuristisch, met bijvoorbeeld stoelen die één geheel vormen met wagenbodem.

Mercedes-Benz heeft wel nagedacht over enigszins realistische specificaties van de auto. Er wordt gesproken over een aluminium spaceframe met een koolstofvezel body, goed voor een wagengewicht van 1.385 kilogram. De Vision Gran Turismo wordt aangedreven door een V8-motor met 585 pk.