Subaru heeft op de autoshow van Tokio de Levorg onthuld. Deze stationwagon, die officieel nog een concept car is, valt tussen de Impreza en Legacy in.

Subaru verrast met de onthulling van de Levorg Concept. Hoewel de auto productierijp lijkt en is, plakt het merk toch het label ‘Concept’ op de auto. De naam zal nog wel veranderen, Levorg is in ieder geval misleidend. De letters L en E in de naam staan namelijk voor Legacy. Maar de nieuwe Legacy is deze auto dus niet, het is meer een stationwagon in het segment van de kleinere Impreza. De Levorg is met een lengte van 4,69 meter 8 centimeter korter dan de huidige Legacy Touring Wagon.

De techniek onder de motorkap is nieuw. De kleinste motor is een 1.6 DIT, waarbij DIT staat voor Direct Injection Turbo. Deze viercilinder is nog altijd een boxermotor, maar dus wel met turbo en directe inspuiting, waarmee het vermogen op een forse 170 pk komt. Volgens Subaru is een brandstofverbruik van 1 op 17,4 mogelijk – gemeten volgens de Japanse eisen. De tweede benzinemotor is de 2.0 DIT met een vermogen van maar liefst 300 pk.

De Levorg is uitgerust met moderne, actieve veiligheidssystemen, zoals adaptieve cruise control, lane keeping assist en een noodremsysteem.

De productie van de Levorg – of hoe de auto ook gaat heten – start in het voorjaar van 2014. Wanneer de auto naar Nederland komt is nog niet bekend.