Mercedes-Benz heeft op de IAA in Frankfurt de S-Klasse Coupé Concept voor het eerst aan de wereld getoond. Hoe ‘concept’ is deze auto nog?

Mercedes-Benz heeft een fraaie primeur bewaard voor de IAA in Frankfurt. Op de enorme stand met vier verdiepingen is de S-Klasse Coupé Concept onthuld. Uiteraard wil de woordvoerster van het merk in Frankfurt niet ingaan op de vraag hoe vergevorderd het productiestadium van de S-Klasse Coupé is maar afgaand op hoe de auto eruit ziet kunnen we zeggen: hij zit er heel dichtbij. Denk de glimmers van het conceptmodel even weg en je hebt de productieversie.

Het ouderwetse genieten is te danken aan de 455 pk sterke V8-motor die in de S-Klasse Coupé ligt. Geen hybride of ander elektro-gedoe, maar gewoon ‘ouderwetse’ V8-power.

GLA

De andere grote primeur van Mercedes-Benz is de GLA. Deze ‘compacte’ SUV smoelt goed in het kunstmatige licht van de stand en biedt binnenin voldoende ruimte. Mercedes verwacht met de GLA vooral veel mensen aan te trekken die nu een ander merk auto rijden.Het concept is namelijk helemaal nieuw voor Mercedes-Benz.

Tijdens de persconferentie wordt nog even toegelicht hoe we de auto moeten zien: “het is geen auto om de Mount Everest mee op te rijden.” Dat wilt niet zeggen dat de GLA niets klaarspeelt in het terrein, want hij wordt wel leverbaar met vierwielaandrijving. Dat leveren begint in maart 2014, de prijzen kunnen we in november melden en dan worden ook de orderboeken geopend.