Je zou het niet zeggen als je de futuristische Smart Fourjoy Concept ziet staan op de stand in Frankfurt, maar het productiemodel van dit studiemodel verschijnt volgend jaar al op de markt.

Smart maakt er een klein feestje op de IAA in Frankfurt. De Fourjoy is een heerlijk vrolijke conceptcar maar de ondertoon is serieus. Smart wil namelijk ‘laten zien wat er mogelijk is met een vierzitsauto in het compacte segment.’

De woordvoerster van het merk vertelt dat de Fourjoy qua design nog weinig vertelt over de toekomstige vierzitter van het merk. Toch zijn de basisvorm, de koplampen, grille en achterlichten een al dan niet duidelijke verwijzing naar wat we van het productiemodel mogen verwachten. Opvallend is dat deze volgend jaar al op de markt komt, wellicht nog eerder dan de nieuwe Fortwo.

“Smart wil laten zien dat je het plezier dat je met de Fortwo beleeft ook met vier personen kunt ervaren.” De Fourjoy straalt dat helemaal uit maar we zijn vooral benieuwd naar het productiemodel, dat de vorige Forfour- die stierf aan een stille dood – moet doen vergeten.