Lpg tanken

De accijns op lpg en diesel stijgt in 2014. Daardoor worden deze brandstoffen duurder. Dat blijkt uit de CPB-berekeningen voor Prinsjesdag.

Gisteren maakte het Centraal Plan Bureau (CPB) de Macro Economische Verkenning 2014 bekend, zeg maar de cijfers die ten grondslag liggen aan de 6 miljard euro bezuinigingen die de regering volgend jaar wil doorvoeren. Bekend was al dat de vrijstelling van wegenbelasting voor oldtimers en zuinige auto's komt te vervallen. 

Behalve bezuinigingen worden ook diverse accijnzen verhoogd, waaronder die op diesel en lpg. Dieselrijders zullen daardoor volgend jaar 3 cent per liter duurder uit zijn aan de pomp, lpg-rijders zelfs 7 cent voor elke liter. 

Let wel, deze verhogingen moeten nog goedgekeurd worden door de Tweede en Eerste Kamer. Morgen op Prinsjesdag, wanneer koning Willem-Alexander de Miljoenennota voorleest, weten we of ons nog meer autobeleid te verwachten valt. 

Update

Ook de provincies zorgen het komend jaar voor belastingverhoging. Zij verhogen de provinciale opcenten.

Benieuwd naar alle maatregelen voor automobilisten die bekend zijn gemaakt op Prinsjesdag? Zie dit artikel over de Miljoenennota 2014 voor automobilisten.