Het is weer 1 april. Reden voor veel automerken om de nodige grappen en grollen uit te halen. Wat dacht je van een Mini die op thee rijdt, een politie-Alfa Romeo 4C en een knuffel-Skoda Yeti?

1 april! Ook in autoland ontkomen we er niet aan. We hebben de diverse grappen van importeurs en fabrikanten voor je op een rij gezet. De één leuker dan de ander, maar dat mag je lekker zelf beoordelen.

Knuffel-Yeti

Skoda geeft de Yeti eindelijk de aankleding die bij zijn naam past, het merk heeft de SUV voorzien van een knuffelvachtje. Dat is ook nog eens goed voor het brandstofverbruik, omdat de kachel nu minder vaak aan hoeft. Skoda levert aan alle ‘kopers’ levenslang speciale shampoo en conditioner om de vacht van de Yeti in optimale conditie te houden.

Snelle politie-auto’s

Alfa Romeo is trots dat het merk vandaag tien exemplaren van de 4C heeft afgeleverd aan de KLPD. Ford kwam op hetzelfde idee en meldt dat de politie vanaf 2015 met Mustangs gaat rijden. Volgens Ford is er dan geen ontkomen meer aan.

Mini op thee

Mini heeft naast de Paceman GoalCooper nóg een speciale 1 april-editie: de Cooper T. Deze rijdt op.... thee, en is verkrijgbaar in speciale kleuren als Earl Grey, Chamomile Yellow en Red Bush. Op één kopje thee kan de Cooper T 64 kilometer rijden. Een speciaal filter in de tank voorkomt dat voorbijgangers hun koekje in de thee kunnen dopen.

Geheim McLaren-circuit

Er wordt al jaren gespeculeerd over een geheim McLaren-testcircuit bij het hoofdkantoor van het merk. ‘Geheime’ bouwtekeningen laten vandaag zien dat zo’n circuit écht bestaat. Maar wacht… de vorm van het circuit lijkt wel verdacht veel op die van het circuit Silverstone.

Audi die naar vis ruikt

Audi heeft in Japan vandaag een nieuw Sushi-gerecht onthuld. Hoe deze Quattro-sushi smaakt vertelt het merk helaas niet… Waarschijnlijk naar verbrand rubber.

BMW voor sensatiezoekers

BMW komt uitgerekend op 1 april met een nieuwe functie: Force Injection Booster. Dit systeem simuleert via de luchtroosters en stoelen een enorme snelheidsbeleving. Zo heb je altijd het ultieme snelheidsgevoel, zelfs als je heel langzaam rijdt.

Citroën voor voetbalfans

Citroën brengt een speciale editie van de C4 Cactus uit, de Arsenal Edition. De auto gaat vandaag in de verkoop in Engeland in alle plaatsen, behalve in Tottenham.

Opel met stoelen van gras

Opel heeft de Copacabana-uitvoering van de Astra onthuld. Deze heeft stoelen die bekleed zijn met gras.