Land Rover heeft aan de vooravond van de New York Auto Show de Discovery Vision Concept onthuld. Het is de voorbode van de volgende generatie Discovery, die uit zal groeien tot een hele modelfamilie.

Land Rover brengt de Discovery Vision Concept mee naar de autoshow van New York, die later deze week van start gaat. De eerste nieuwe Discovery van een complete modelfamilie wordt volgend jaar al onthuld en de Vision Concept is daarvan de voorbode. 

De Vision Concept zit vol met innovatieve snufjes, waarvan nog niet zeker is of ze allemaal binnen een paar jaar het productiestadium halen. Zo heeft de concept car smart glass in alle ruiten, waarop Augmented Reality-informatie getoond kan worden. De bediening van verschillende functies gaat met gebaren en de koplampen zijn voorzien van lasertechniek. Camera’s onder de voorbumper sturen beelden door naar de head-up-display waardoor je als het ware ‘door de motorkap heen’ kan kijken. Lasers brengen het terrein en de diepte van riviertjes in beeld, al voordat je er daadwerkelijk doorheen rijdt.

De stoelen in het interieur zijn bekleed met water- en olieafstotend Foglizzo-leder. Alle stoelen zijn te verschuiven, draaien en om te klappen, zodat je kan variëren van een zevenzitsopstelling tot een vierzits ‘limousine-indeling’.

De Discovery Vision Concept komt qua ontwerp al heel dicht in de buurt van realiteit. De vorm van de huidige Discovery is nog duidelijk herkenbaar, dankzij de gescheiden derde achterruit en de verspringing in het dak. 

De Discovery Vision Concept is vanaf 16 april te bewonderen op de autoshow van New York.