Mercedes-Benz heeft de Concept Coupé SUV nu helemaal onthuld, op de autoshow van Peking. Dit studiemodel blikt vooruit naar een ‘mogelijke uitbreiding van de SUV-familie’.

“Sensueel als een coupé, visionair als een SUV.” Dat is de Mercedes-Benz Concept Coupé SUV volgens Gorden Wagener, de hoofdontwerper van Mercedes-Benz. Met een lengte van bijna 5 meter lang is de Concept Coupé SUV een regelrechte tegenhanger van de BMW X6.

De Concept Coupé SUV heeft ‘multi-beam’ led-koplampen en knipperlichten die ‘meebewegen’ in de richting waar de auto heen gaat. De kleur van de Concept Coupé SUV is ‘alu-beam’ en verwijst volgens Mercedes-Benz naar die van de Silver Arrow-race-auto’s uit de jaren ’30 en ’50. Dat moet, samen met de S-Klasse Coupé-achtige achterkant, het sportieve karakter van de Concept Coupé SUV benadrukken.

Dit studiemodel heeft geen hybride- of elektrische aandrijving, maar gewoon een lekker ‘ouderwets potente’ benzinemotor. De 3,0 liter V6 is voorzien van turbotechniek en heeft 333 pk en 480 Nm. De zescilinder is gekoppeld aan een 9G-Tronic automaat.