Op een paardenshow in Californië wordt deze week een Aston Martin DB9 geveild, aangekleed door Astons individualiseringsafdeling Q. Geheel in de paardrij-stijl.

Je hebt luxepaarden en werkpaarden. De Aston Martin DB9 Volante behoort duidelijk tot de eerste soort. Toch dacht een Amerikaanse dealer dat er nog wel een schepje bovenop kon. Hij vroeg de personaliseringsafdeling Q van het Britse merk om een DB9 exclusief aan te kleden voor een paardenshow in Californië. Hij liet de afdeling daarbij de vrije teugel.

Dat leverde een DB9 Volante op die uiterlijk nauwelijks afwijkt van de reguliere Grand Tourer. Onder de motorkap is evenmin iets gewijzigd. Het interieur is wel bijzonder. Het is vervaardigd uit zadelkleurig Luxmill-leder, wat goed staat met het contrasterende, in ruitvorm gestikte, Ivory alcantara. Een leuke gimmick is de zadeltas achterin die voorziet in bergruimte. Op enkele plaatsen, waaronder de hoofdsteunen, is een paardenkop geborduurd. 

Aanstaande week wordt de unieke DB9, inclusief tassenset, geveild. Een donatie met een minimum van 10.000 Amerikaanse dollar gaat naar het goede doel. De autoprijs komt daar nog bij. Maar dan heb je wel het beste paard van stal.