Jaguar heeft een nieuw prototype van de Lightweight E-Type uit 1964 gepresenteerd. De auto is volgens de officiële specificaties gebouwd. Voor klanten zijn er straks zes exemplaren beschikbaar.

Een prototype voor een model dat ooit al gebouwd is. Jaguar doet het met de Lightweight E-Type uit 1964. Het merk heeft een nieuw exemplaar van deze auto gebouwd, volgens de originele specificaties uit 1964. Voor klanten zijn er straks zes exemplaren beschikbaar.

Het merk wilde ooit achttien exemplaren van de Lightweight E-Type bouwen, maar er zijn er destijds maar twaalf gemaakt. De chassisnummers van de andere zes exemplaren zijn op de plank blijven liggen. Die originele nummers worden nu gebruikt voor de zes ontbrekende exemplaren, die door Jaguar-medewerkers met de hand worden gebouwd volgens de originele specs.

De Lightweight E-Type heeft een 3,8 liter zescilindermotor met 340 pk vermogen en 380 Nm koppel. De auto weegt dankzij de aluminiumconstructie slechts 1.000 kilogram. Dat lage gewicht is uiteraard ook mogelijk doordat alle moderne (veiligheids)systemen ontbreken. De gelukkige kopers die zo'n bijzondere E-Type weten te bemachtigen mogen er dan ook niet mee de weg op. Deze auto is ontwikkeld als racer en voldoet aan de eisen die autosportfederatie FIA stelt aan klassieke racewagens.

Het Lightweight E-Type prototype wordt gepresenteerd op het Concours d'Elegance van Pebble Beach, California.