Pebble Beach in California is de plek waar jaarlijks in augustus de mooiste klassiekers bij elkaar komen. Afgelopen weekend was het weer zover en wij hebben beeld van dit evenement.

Aan de prachtige kust van California, in Pebble Beach, kwamen afgelopen weekend de mooiste klassiekers bij elkaar voor het jaarlijkse Concours d’Elegance. Zo’n 15.000 bezoekers konden zich vergapen aan het mooie blik.

Er werd niet alleen gekeken, er werd ook gekocht. De diverse veilinghuizen hebben in Pebble Beach afgelopen weekend zo’n 350 miljoen dollar (261 miljoen euro) aan auto’s verkocht, met als klapper een Ferrari GTB/C Speciale die voor 26,4 miljoen dollar van eigenaar wisselde. Dat was niet enige succes voor Ferrari, de bijzondere 357MM uit 1954 – destijds speciaal gebouwd voor de Italiaanse filmmaker Roberto Rossellini – won de prijs voor mooiste auto van de show.

Verder was er veel aandacht voor Maserati, dat zijn honderdste verjaardag nogmaals kracht bijzette in Pebble Beach. Ook was er een Concorso Italiano met een collectie Italiaanse sportwagens, snel Duits blik op het paviljoen ‘Legends of the Autobahn’ en veel Engels nieuws. Jaguar presenteerde bijvoorbeeld de ‘nieuwe’ Lightweight E-Type, Land Rover de snelle Range Rover Sport SVR en McLaren de P1 GTR Design Concept.

Foto's: Newspress