Jaguar XE InControl

Nuttig? Mwah. Leuk? Ja! In de Jaguar XE, die op 8 september wordt onthuld, is het mogelijk om de auto te starten met je smartphone.

Nog even geduld, de nieuwe Jaguar XE komt eraan. Jaguars antwoord op de BMW 3 Serie wordt in meerdere opzichten een vooruitstrevende auto. Het merk gaf al eerder technische informatie over de nieuwe aluminium structuur en de motoren. Nu licht het merk een tipje van de sluier op van de mogelijkheden van het nieuwe InControl infotainmentsysteem.

Daarin staat koppeling met de smartphone centraal. Bestuurders met een iPhone of Android-telefoon kunnen apps van hun telefoon weergeven op het 8 inch aanraakscherm in de auto. Een hotel boeken of een parkeerplaats vinden wordt zo eenvoudiger. De XE beschikt ook over een WiFi-hotspot.

Een andere handige functie is dat je met je smartphone de auto kan voorverwarmen- of koelen. Via een app kun je aangeven hoe laat de auto ‘op temperatuur’ moet zijn. Het is ook mogelijk om de climate control voor de hele week voor te programmeren. Het openen en sluiten van de auto en zelfs starten kan ook met een smartphone, vanaf elke plaats in de wereld. Nuttiger is de tracking-functie, waarmee je altijd je auto terug kan vinden in een drukke stad of als deze gestolen is.

Nieuw in de XE is ook de laser head-up display, die veel scherper beeld op de voorruit projecteert dan gewone head-up-systemen. Bovendien is de projector veel kleiner, waardoor deze minder opvalt op het dashboard. Over dat dashboard gesproken, als je goed kijkt op de bijgeleverde infographic dan krijg je al een hele aardige indruk van het dashboard.

Op 8 september wordt de XE officieel onthuld in Londen.