Slechts zes geluksvogels zullen de eerste eigenaar worden van de Ferrari Sergio. Het eerste exemplaar is vrijdag afgeleverd.

De Ferrari Sergio is niet vernoemd naar de nieuwe baas van Ferrari maar naar Sergio Pininfarina (1926 - 2012), auto-ontwerper en bij leven werkzaam bij de bekende Italiaanse koetsbouwer met dezelfde achternaam. Hij was het die in de jaren '60 de samenwerking tussen Ferrari en Pininfarina tot stand bracht. Met de Ferrari Sergio brengt het merk van het steigerende paard een ode aan dit partnerschap. 

De auto is gebaseerd op de Ferrari 458 Spider en neemt daarvan de belangrijkste technologie en cockpit-invulling over. Het uiterlijk en de proporties refereren aan de creaties die Pininfarina in jaren '60 en '70 voor het Italiaanse sportwagenmerk heeft ontworpen. Getracht is het voorste en achterste deel van de auto extreem dicht op elkaar te zetten alsof 'het motorcompartiment de achterzijde van de stoelen knuffelt'. Een zwart 'inzetstuk' smeedt de twee tesamen. De kleurstelling van de rode lak en het zwart keren overal terug.

In het vooronder ligt Ferrari's atmosferische 4,5 liter V8-krachtbron die 605 pk kan leveren. Daarmee sprint Sergio van 0 tot 100 km/u in slechts 3 seconden. Het sportieve karakter van de open-top wordt versterkt doordat alleen onderdelen opgenomen zijn die bijdragen aan de prestaties. Een prima auto voor op het circuit dus. 

De Ferrari Sergio verschijnt in een gelimiteerde oplage van zes stuks. Die verschillen alle in uitvoering omdat de kopers de auto konden individualiseren bij het Tailor Made-atelier van Ferrari. Het eerste exemplaar is inmiddels - op sinterklaasdag, hoe kan het ook anders - afgeleverd. De eigenaar ontving de Sergio op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi, zodat 'ie gelijk wat rondjes kon rijden op de track waar Lewis Hamilton onlangs wereldkampioen Formule 1 werd. De geluksvogel.