Begin maart, op de autosalon van Genève, verwachten we het debuut van de BMW 4 Serie Gran Coupé. Nu al zijn foto's gelekt.

De Oostenrijkse website Autofilou heeft afbeeldingen van de BMW 4 Gran Coupé gelekt. Het zijn waarschijnlijk officiële foto's. Na de patenttekening zijn het de eerste beelden waarop de 4 Serie Gran Coupé goed te zien is. De auto is namelijk nog niet officieel onthuld. Dat gebeurt begin maart op de autoshow in Genève.

De Gran Coupé is een variant met vier deuren. Dankzij een sportback-achtige achterklep is 'ie makkelijker te laden dan de verwante 3 Serie sedan. Overigens zou de inhoud van de bagageruimte exact even groot zijn als die van de 3 sedan (480 liter) maar dat moet nog worden bevestigd.

De extra deuren achter - ten opzichte van de Coupé - helpen wel met instappen. Daarnaast wordt beweerd dat de Gran Coupé een iets hogere daklijn (1.370 mm) heeft, wat extra hoofdruimte zou scheppen voor de achterpassagiers. Echter, de 4 Coupé is 1.377 mm hoog. De afmetingen van de nieuwe Gran Coupé die circuleren bedragen 4,64 meter lengte bij 1,83 meter breedte en dat is overeenkomstig z'n kleine broer.

De 3 sedan, 4 Coupé en 4 Gran Coupé maken gebruik van dezelfde architectuur. Ook zal de nieuwkomer wel dezelfde motorisering krijgen als de 4 Serie Coupé. Verwacht een prijs van 5.000 tot 10.000 euro extra ten opzichte van de 3 Serie sedan. Daarin is ook het extra gewicht van de auto verrekend.