Qoros presenteert de 3 Hatch op de aanstaande autosalon van Genève. Dit is het tweede model van het nog jonge Chinese merk.

Qoros laat weer van zich horen in Europa. Hoewel het merk hier pas in 2015 verkocht gaat worden, presenteert Qoros in maart op de autosalon van Genève zijn tweede wereldprimeur: de Qoros 3 Hatch. De Sedan maakte vorig jaar al zijn werelddebuut in de Zwitserse stad.

De 3 Hatch wijkt qua ontwerp iets af van de sedan en niet alleen aan de achterkant. Ook de grille, voorbumper en mistlichtbehuizingen zijn lichtjes aangepast, om de 3 Hatch een ‘compactere en meer dynamische uitstraling’ te geven. Het interieur is een op een overgenomen, inclusief het 8 inch touchscreen dat op elke Qoros standaard geleverd zal worden. Via de QorosQloud biedt het merk diverse diensten aan, zoals 3G-connectiviteit, social media en updates van het navigatiesysteem.

De Hatch wordt net als de Sedan leverbaar met 1.6 benzinemotoren, mét en zonder turbo. Deze zijn gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak of een zestraps automaat met dubbele koppeling.

De verkoop van de Qoros 3 Sedan is in China inmiddels van start gegaan, de Hatch volgt in de loop van dit jaar. Beide modellen komen tegelijk in 2015 naar Europa.