Audi viert 25 jaar TDI met de A7 Sportback 3.0 TDI Competition. Met 326 pk is het meteen de sterkste dieseluitvoering van de A7.

Audi heeft 7 pk extra weten te peuteren uit de 3,0 liter biturbo dieselmotor. De A7 Sportback 3.0 TDI Competition doet het met 326 pk en kan bovendien in de overboostfunctie – bij volgas -  kortstondig nog eens 20 pk extra leveren. Het koppel is met 650 Nm gelijk aan dat van de andere TDI biturbo-uitvoeringen.

De A7 Competition accelereert in 5,1 seconden van 0 naar 100 km/u en verbruikt – in het gunstigste geval – 6,1 l/100 km (1 op 16,3). Audi heeft de vermogenswinst bereikt door aanpassingen te doen aan de nokkenassen en de turbolader.

De Competition is voorzien van een S-Line sportpakket. Naast uiterlijke verfraaiingen betekent dat een verlaging van de auto met 2 centimeter. Zwarte accenten, zoals de spiegelkappen en de grille-omlijsting, 20 inch vijfspaaks wielen en V6 T-logo’s, maken de Competition af. Audi levert de speciale uitvoering in vier kleuren: rood, blauw en twee variaties van grijs. Binnenin overheerst de kleur zwart. De sportstoelen zijn bekleed met Valcona-leder en het dashboard is afgewerkt met aluminium en hout.

De A7 3.0 Competition is vanaf volgende maand te bestellen, de prijs is nog niet bekend.