Maserati Ghibli

De enorme groei van Maserati moet niet ten koste gaan van de exclusiviteit. Daarom stelt het merk een productieplafond in van 75.000 auto’s per jaar.

Maserati moet een exclusief merk blijven. Ondanks de enorme groei die het merk nu doormaakt moet de exclusiviteit gewaarborgd blijven. Daarom stelt Maserati een productieplafond in van 75.000 auto’s per jaar. Dat heeft een hooggeplaatste medewerker van het merk tegen persbureau Reuters gezegd.

Dat aantal verwacht het merk overigens pas in 2016 te bereiken, als de SUV Levante aan het assortiment is toegevoegd. Vorig jaar produceerde het merk 15.000 auto’s, volgend jaar naar verwachting 50.000. Het aantal van 75.000 is voor Maserati veel, maar nog altijd maar de helft van het aantal auto’s dat Porsche jaarlijks produceert.

Maserati denkt dat bij hogere productie-aantallen de exclusiviteit in het geding komt. Het merk heeft dan ook geen nieuwe aanvullingen op het assortiment meer staan, na de Ghibli sedan (vorig jaar), Levante SUV (2015) en de Alfieri coupé (2016).