Aston Martin Lagonda

Mooi hè? Dit is de nieuwe Aston Martin Lagonda. Maar hij is niet voor Nederland, zelfs niet voor Europa. Dat wordt dus heel hard zeuren bij Aston Martin om toch een exemplaar te bemachtigen. Maar alleen als je genoeg geld meeneemt natuurlijk.

Aston Martin heeft de nieuwe Lagonda gepresenteerd. Deze super-de-luxe sedan is geïnspireerd op het gelijknamige model uit de jaren ’70 en wordt alleen op bestelling gebouwd en dan ook nog eens alleen voor klanten in het Midden Oosten. Dat betekent dat je heel erg je best moet doen om zo’n auto naar Nederland te kunnen halen en bovendien een hele berg geld mee moet nemen.

Een prijs noemt Aston Martin niet, maar is ‘in lijn met de exclusiviteit, kwaliteit en luxe van de auto’. Exclusief is de auto zeker, er worden maar enkele tientallen exemplaren van gebouwd. Aston Martin noemt geen getallen, maar zegt dat Lagonda qua exclusiviteit kan wedijveren met de One-77 coupé, waarvan er 77 werden gebouwd. De Lagonda wordt met de hand gebouwd, in dezelfde fabriekshal als waar de One-77 werd vervaardigd.

Technische details ontbreken nog, maar de Lagonda staat op hetzelfde onderstel als de andere modellen van het merk. De motor is waarschijnlijk afkomstig van de Rapide S, die een V12 met 558 pk heeft.