Maserati steelt de show in Genève met de onthulling van de Alfieri Concept. Wát een schoonheid en het mooiste is: hij gaat nagenoeg zonder wijzigingen in productie.

Maserati laat zich van zijn beste kant zien op de autosalon van Genève. Het merk heeft er de Alfieri Concept onthuld. Deze fraaie concept car bestempelen we bij voorbaat als mooiste primeur van de show, hoewel er nog vele onthullingen zijn te gaan.

De Alfieri is stijlvol, agressief en beschaafd tegelijk. Een soort Ferrari maar dan met nog meer stijl. De auto gaat nagenoeg ongewijzigd in productie maar de auto hier op de show is nog wel een concept car. Maserati noemt het 'een realistisch en 100 procent werkend studiemodel'. Dat houdt in: de auto kan daadwerkelijk rijden, het is niet zomaar een kleimodel. Een woordvoerder van het merk spreekt tijdens de persconferentie op de stand over een ‘een futuristische interpretatie van de A6 GCS-53 uit de jaren ’50’. Het interieur is organisch vormgegeven en moet tegelijkertijd eenvoud uitstralen.

De techniek is niet zo vernieuwend als het design, onder de gewelfde koets koets ligt de 4,7 liter V8-motor uit de GranTurismo. Deze motor heeft een vermogen van 460 pk en is gekoppeld aan een zestraps automatische versnellingsbak.