Bentley SUV

Bentley toont alvast een heel klein stukje van de SUV die het merk in 2016 op de markt brengt. Veel valt er nog niet te zien maar duidelijk is wel dat de SUV een minder controversiële voorkant krijgt dat Exp 9 F Concept die aan de SUV voorafging.

Hij komt pas in 2016, dus Bentley is er vroeg bij met het teasen van zijn nieuwe SUV. Op de eerste afbeelding zien we een stukje van de voorkant, de rest is bedekt met stof. Veel kunnen we er nog niet uit opmaken, maar wel dat het controversiële design van de concept car Exp 9 F voor het productiemodel is afgezwakt.

De SUV krijgt een meer klassiek Bentley-front, met koplampen die uit twee ronde units per kant bestaan. Ook de grille en bumper zijn aangepast ten opzichte van de Exp 9 F, die Bentley in 2012 voor het eerst toonde op de autosalon van Genève.

Volgens Bentley is zijn SUV ‘de meest luxe en krachtige ter wereld’, waarmee het merk een geheel nieuw segment creëert, boven alles dat er al is. Het merk zegt dan ook dat de auto niet is te vergelijken met SUV’s die nu al op de markt zijn.