Mastretta Cars heeft aangekondigd de sportwagen MXT ook in Europa te gaan verkopen. De auto wordt hiervoor enigszins aangepast.

De Mastretta MXT is een concurrent van de Lotus Elise die reeds in 2008 aangekondigd werd. Inmiddels rijdt de wagen al rond in Mexico, het land waar het merk gevestigd is. Al vanaf het begin waren er plannen om naar het Europese continent te komen en nu gaat het er eindelijk van komen, zo heeft het bedrijf bekendgemaakt. 

Vanaf 2015 moet de MXT dus ook hier verkrijgbaar worden. De sportwagen wordt speciaal voor de Europese markt aangepast. Hij krijgt een voor Europeanen acceptabeler uiterlijk, het gewicht gaat omlaag tot onder de 1.000 kg en de Duratec-motor wordt vervangen door de 2.0 Ford EcoBoost (uit de Focus ST). De 285 beschikbare pk's moeten een sprinttijd (0-100 km/u) van 'minder dan 4,9 seconden' waar kunnen maken.

Voor het noemen van prijzen is het nog te vroeg. De Mastretta MXT wordt gebouwd in Mexico, met deels Amerikaanse onderdelen. Het is de derde auto van het automerk, dat eerder kit cars produceerde. Begin dit jaar toonde Mastretta de MXT-R tijdens de Britse Autosport International Racing Car Show.