Ontwerper Piet Boon heeft zich weer eens vergrepen aan een Land Rover. Dit keer gaat het om een Range Rover Sport die is uitgevoerd in legergroene tinten.

De Nederlandse ontwerper Piet Boon heeft een Range Rover Sport onder handen genomen. Het thema voor deze nieuwe Range Rover ‘by Piet Boon’ is army. De ontwerper heeft de kleur groen van de Defenders die in de jaren ‘80 en ’90 door het leger werden gebruikt afgestoft. Om de matte afwerking te krijgen op de Range Rover Sport, moesten er vele lagen lak worden aangebracht.

De matgroene kleur is ook te vinden op de remklauwen, die huizen achter de matzwarte velgen. Ook de grille en enkele andere onderdelen zijn in matzwart uitgevoerd. Het dak en de dakstijlen kregen de kleur hoogglans zwart. Op de achterklep is een metalen Piet Boon-plaquette te vinden.

In het interieur keert de matgroene kleur terug. De hemelbekleding en zonnekleppen zijn opnieuw ontworpen door Boon. De schakelpaddles in de Range Rover Sport zijn knaloranje, net als sommige bedieningselementen in Spitfire gevechtsvliegtuigen.

Mocht je nu razend enthousiast zijn geworden door deze speciale Range Rover Sport en er één willen kopen, dan moeten we je teleurstellen. Het is een one-off. Maar er is hoop, bij eerder speciale Land Rovers van Boon was het zo dat er een kleine oplage werd gemaakt bij voldoende interesse.