Audi e-tron motor

In 2017 verschijnt een elektrische Audi die net als de Tesla Model S een bereik van 450 km zal hebben. Het wordt geen sport- maar een gezinsauto. 

Audi ontwikkelt een concurrent van de Tesla Model S. De elektrische auto, die ruimte biedt 'aan het hele gezin', wordt in 2017 in de showroom verwacht. Het belangrijkste kenmerk wordt een actieradius van 450 km, vergelijkbaar met dat van z'n Amerikaanse concurrent Tesla. 

Dat alles blijkt uit een interview met het Britse tijdschrift AutoExpress. Het grote bereik van de elektrische auto wordt mogelijk gemaakt door een nieuwe generatie elektromotoren en batterijen. Volkswagen-topman Heinz-Jakob Neusser vertelt dat de nieuwe elektromotoren vijf keer zo efficiënt zijn dan die momenteel worden gebruikt in bijvoorbeeld de e-Golf. 

De geïnterviewden geven nog weinig prijs over wat voor auto we kunnen verwachten. "Een auto met grote actieradius is in ontwikkeling en zal rond 2017 op de markt komen. Maar het wordt geen sportauto", aldus Ulrich Hackenberg, die bij Audi verantwoordelijk is voor de technologische ontwikkeling. Of het hier gaat om een geheel nieuw model of een afgeleide van een bestaand Audi-model kunnen we dus helaas nog niet prijsgeven.