Lexus LF-LC Concept

Eerder dit jaar was er al een relletje over de al dan niet aangekondigde LFA-opvolger van Lexus. Nu duiken er opnieuw geruchten over de komst van een nieuwe sportauto van Lexus.

Het lijkt erop dat Lexus toch is gestart met de ontwikkeling van een nieuwe sportauto. De LF-LC concept car zou een blauwdruk zijn voor het ontwerp, met onder de gewelfde hybridetechniek. We moeten de auto niet zien als directe opvolger van de gelimiteerde sportauto LFA. Dat wil Lexus zelf ook niet, die auto moet een icoon blijven. Om die reden was het merk er eerder dit jaar als de kippen bij om verkeerde geïnterpreteerde uitspraken van de topman Akio Toyoda te ontkrachten. Hij zou in een interview gehint hebben dat er opvolger voor de LFA in de maak is.

Een directe opvolger voor de LFA komt er dus niet, maar zeer waarschijnlijk wel een nieuwe sportcoupé die het imago van Lexus meer glans moet geven. De baas van Lexus Europa, Alain Uyttenhoven, zegt daarover tegen Autocar: “Eén van onze prioriteiten is om van Lexus een meer emotioneel merk te maken en we zijn ons dan ook zeer bewust van de aantrekkingskracht van een sportcoupé.” Iets concreter: “Het klopt dat we aan het kijken zijn of we de LF-LC kunnen inzetten als toekomstige ‘halo car’, die de rol van de LFA kan spelen maar dan met een vriendelijker prijskaartje.”

Als de auto er komt, is dat niet voor 2017.